Dutch Profiles Center B.V.

Sint-Maartensdijk

« Terug naar overzicht

Dutch Profiles Center B.V.
Sportlaan 4
4695 BA
Sint-Maartensdijk

T. 0166-667015
F. 0166-667016

W. www.dutchprofiles.nl
OOT Contactpersoon

Dhr. H. Lindhout


Dutch Profiles Center levert stalen dak- en wandprofielplaten in de lengte die de klant wenst. “We zijn een modern bedrijf en dus kunnen we flexibel inspelen op vragen uit de markt”. “Door investeren in nieuwe machines halen we een hoge productiesnelheid. Als een klant in een noodgeval nog een plaat of afwerkprofiel nodig heeft, kan hij het desnoods dezelfde dag nog komen halen”.

De dak- en wandprofielplaten zijn o.a. leverbaar in licht- en donkergrijs, wit en gebroken wit, zwart, bruin, licht- en donkergroen, blauw en terracotta. Voor de afwerkingsprofielen is de kleurkeuze wat ruimer. Daarin kan uit dertig verschillende kleuren worden gekozen. “Daardoor zijn leuke accenten mogelijk, maar ook kan een kleurcombinatie worden gekozen die aansluit op de kleuren in een bedrijfslogo.”

De profielplaten zijn leverbaar in de bekende HPS coating van TATA Steel. Het motief lijkt geëmbosseerd, maar is opgebouwd uit hele kleine S-jes. Een afwijkende coating die Dutch Profiles Center kan leveren is de zilver-metallic PVDF-coating. “Architecten zijn er dol op, maar het is een moeilijk product om te installeren”. Om beschadiging tegen te gaan zijn de PVDF-platen voorzien van een plastic beschermlaag. Op de beschermlaag zijn pijlen gedrukt, om te voorkomen dat een plaat ondersteboven wordt gemonteerd. Dan ontstaat namelijk een kleur- en glansverschil met de omringende platen.

Eén van de problemen met het bouwen in staal is condens. Voor dakplaten kan Dutch Profiles Center desgewenst anticondensvilt op de onderzijde lijmen en meewalsen, waarmee condensproblemen tot het verleden behoren.

Naast dak- en wandprofielplaten en sandwichpanelen, voert Dutch Profiles Center ook dakpanplaten, onder de naam Kronedak. De dakpanplaten zijn te gebruiken op daken met een hellingshoek vanaf 14 graden. Bij renovatie kunnen de dakpanplaten op de oude worden geschroefd, of over de golfplaten van het oude dak heen. Omdat een dak van dakpanplaten met vijf kilo per vierkante meter slechts een tiende van het gewicht van een traditioneel pannendak in de schaal legt, kan de onderliggende constructie veel lichter worden uitgevoerd. De platen voor het Kronendak worden gewalst uit 0,5 mm dikke staalplaat, die ter bescherming wordt voorzien van een zinklaag, passiveringslaag, primer en een plastisolcoating van 200 mµ. Door de plastisol coating heeft het dak weinig onderhoud nodig. De werkende breedte van de dakpanplaten is 1100 mm en worden in de lengte voor u opmaat gemaakt. Ook bij de dakpanplaten is er een ruime keuze uit kleuren en coating. Dit alles om voor ieder een passend product te creëren.”

Door de asbestsanering heeft de afzet van dakpanplaten een grote vlucht genomen, maar de laatste jaren zie je ook steeds vaker dat ze in de woningbouw worden toegepast.”