Dacomex

Sint-Maartensdijk

« Terug naar overzicht

Dacomex
Postbus 3
4695 ZG
Sint-Maartensdijk

T. 0166-662550
F. 0166-664260

W. www.dacomex.nl
OOT Contactpersoon

Dhr. M. van Damme


Dacomex is al generaties een familiebedrijf dat zich bezig houdt met de teelt, verwerking en handel van uien en aardappelen.

Onder de naam Dacomex zijn wij in 1961 begonnen met exporteren en door onze jarenlange ervaring is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste exporteurs van Nederland.
Ons merk Green Star Brand is over de gehele wereld bekend om zijn goede kwaliteit en gunstige prijs.
De huidige directie wordt gevormd door de gebroeders André en Martin van Damme.
Door vele kontakten met leveranciers en afnemers over de gehele wereld zijn wij uitstekend op de hoogte van de situatie op de internationale markt. Hierdoor kunnen wij onze afnemers op de juiste wijze informeren.
Een gedeelte van de uien wordt in eigen beheer geteeld. Het restant wordt door vaste inkopers bij boeren gekocht. Hierbij komt de kwaliteit van het product op de eerste plaats.
De verwerking vindt plaats in ons eigen pakstation waar de uien worden gesorteerd op maat en kwaliteit en verpakt geheel naar de wensen van onze afnemers.
Op het gebied van aardappelen werken wij samen met enkele leveranciers die nauw verbonden zijn met ons bedrijf.
Het assortiment bestaat naast gele consumptie-uien en aardappelen verder nog uit plant-uien, rode en witte uien, cocktail-uien en import-uien.
Ook bestaat de mogelijkheid tot het leveren van de zgn. wintergroenten zoals witte kool, rode kool, peen en knolselderij.
Het transport van onze producten gebeurt met eigen vrachtwagen-combinaties zodat wij snel en efficiënt kunnen afleveren, ook als het gaat om grote partijen.
Dacomex exporteert naar tientallen landen over de gehele wereld.

Het grootste gedeelte wordt vervoerd per schip, containers of conventioneel.
Heel gunstig is hierbij de centrale ligging van ons bedrijf ten opzichte van drie belangrijke zeehavens:

* Antwerpen
* Vlissingen
* Rotterdam